Informatie

Visie & Technologie 

 

 We streven naar constante ontwikkeling! En dankzij onze jarenlange ervaring en up-to-date technologie slagen we erin onze doelen te bereiken. We investeren elk jaar in nieuwe technologie, waardoor we producten van hoge kwaliteit kunnen maken en onze klanten blij kunnen maken. Het hele proces - van het computerconcept en de tests tot het eindproduct - duurt lang, maar zowel de laser als de CNC technologie en de lasrobot zorgen voor 100% kwaliteitsproducten.

We gebruiken veel ongebruikelijke technologieën waarmee we onze doelen eenvoudig kunnen bereiken. Een van onze kerntechnologieën is het 3D-lasersnijden, waardoor we zonder problemen elke vorm van elk onderdeel dat we ontwerpen kunnen maken. We gebruiken ook computergestuurde profielvorming - dit maakt de vorm zeer nauwkeurig en vermindert het maken van fouten. De robot lasstations maken nauwkeurig stabiele naden, zonder ongewenste invloed van warmte. CNC bewerkingscentra produceren hoogwaardige onderdelen met een hoge nauwkeurigheid. Toch moet elke productie moet worden gecontroleerd. We gebruiken een meethendel om de grootte te regelen tijdens het hele productieproces en het ontwerpen van de nieuwe onderdelen.

We gebruiken onze eigen poederlakfaciliteit om fijne oppervlakteaanpassing te maken, omdat stabiliteit belangrijk is. Dat is ook waarom we een elektrostatische coating en warmtebehandeling achteraf gebruiken. We hebben onlangs ook een nieuwe wielsnaarlijn geopend.

Aangezien de meeste onderdelen in ons eigen bedrijf worden geproduceerd, houden wij strikt toezicht op de hele productie en hoeven we ons geen zorgen te maken over de kwaliteit van een onderaannemer. De constante ontwikkeling en productie van hoogwaardige producten is onze filosofie!

Een andere innovatie is het lasergraveren van componenten. Het gaat veel langer mee dan wanneer de onderdelen bedrukt worden of etiketten worden gebruikt, en het is minder gevoelig voor schade of externe omstandigheden - bovendien is het dé moderne productlabeltechnologie.

 

 

3D Concept en Simulatie

We baseren ons altijd op een basisconcept dat klantvereisten, knowhow en visie combineert, waarna we dit complex in tot staat brengen. Na het bepalen van de basisparameters projecteren we onze ideeën in een parametrisch computermodel. Met dit digitale model kunnen we de theoretische aannames verifiëren en de juiste geometrie van de footbike bepalen. Het digitale model houdt al rekening met de menselijke anatomie, waardoor het effect van het ontwerp van de footbike op de positie van de rijder tijdens het rijden kan worden onderzocht. Nadien worden de kritieke plekken onderworpen aan computersimulatie (MKP) en zowel formeel als functioneel geoptimaliseerd om alle randvoorwaarden aan te kunnen. Ondanks al deze maatregelen en knowhow is het natuurlijk noodzakelijk om de footbike in echte omstandigheden te testen. Na deze tests worden alle vereisten overgedragen naar het eindproduct. Het hele proces is, ondanks het gebruik van up-to-date technologieën, een langeafstandsloop. Maar zonder deze moderne methoden is het erg moeilijk om het vereiste resultaat te bereiken. Wij voeren onze eigen ontwikkeling uit en hebben onze eigen werkplaats, waar we constant onderzoek kunnen doen om u de beste producten te bieden.

 

 

Laser Verwerking

Laserverwerking is een nieuwe en onconventionele technologie waarmee meerdere vormen in de profielen kunnen worden gemaakt met hoge precisie. Met "normale" technologie is dit bijna onmogelijk of erg moeilijk. Dit is een geweldige kans voor ons om met nieuwe ontwerpoplossingen te komen zonder ons te hoeven beperken tot de gemeenschappelijke vormen en snijpunten van individuele profielen. Eind 2017 werd de technologische uitrusting verbeterd toen we de nieuwste TRUMF TUBE 5000 lasermachine kochten. Deze machine is uitgerust met een bron met Fibre technologie, waarmee we ook aluminium of andere legeringen kunnen vormen. Bovendien heeft het een draaibare kop voor 3D-snijden en speciale meettechnologie, die zorgt voor een nog hogere nauwkeurigheid.

 

 

 

 
3D Buiging 

 De meeste onderdelen van de footbike zijn 3D gevormd. We gebruiken een 3D CNC  gestuurde buigmachine die dimensionale stabiliteit garandeert en in staat is ruimtelijk gecompliceerde bochten te creëren. Deze  technologie en speciale gereedschappen elimineren de negatieve impact van het vormen op individuele bochten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Robot Lassen 

 We hebben momenteel drie robotwerkplekken waar elke dag nieuwe footbikes worden geboren. Maar waarom gebruiken we eigenlijk robots? Als we de beste footbikes willen produceren, is het ook noodzakelijk om ons te concentreren op de hittebestendigheid van de gelaste punten - en het observeren van de technologische procedures is net zo belangrijk. Zonder bekwame programmeurs en lassers zouden deze robots niets anders zijn dan een stuk duur meubilair bedekt met stof. Maar de machines kunnen onderdelen van hoge kwaliteit produceren en lassen maken die anders erg moeilijk zijn. De lagere las van het versterkende frame toont ons bijvoorbeeld wat deze robots kunnen doen. Natuurlijk zijn de robots niet almachtig, en daarom worden sommige lassen nog steeds handmatig gemaakt met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid.

 

 

 

 

CNC Bewerking

 De meeste componenten (zoals naven of stuurpennen) worden vervaardigd in hun eigen bewerkingscentra. We kunnen dus onderdelen produceren die specifiek zijn ontworpen voor footbiking en die niet beperkt zijn tot algemeen verkrijgbare fietsonderdelen.

 

 

Controle

 Onze footbikes zijn complex van vorm, dus niet alle afmetingen kunnen met normale hulpmiddelen worden gemeten. Met behulp van de 3D hendel kunnen we zelfs de meest complexe bouwknopen meten en deze vergelijken met het digitale model.

 

 

Verfkwaliteit

Alle footbikes zijn geverfd met een meerlagige verf met poedercoating, door middel van de modernste poederverfmachine. Dit betekent dat de footbikes niet alleen een uniek ontwerp hebben, maar ook zeer goed bestand zijn tegen alle externe invloeden en mechanische slijtage. We hebben een speciale  technologie ontwikkeld voor het aanbrengen van poederverf op de binnenkant van het frame. Deze technologie wordt toegepast aan de onderkant en biedt een betere weerstand tegen mogelijke waterschade, vooral in de regen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Labeling

 We labelen onze footbikes met lasergravure. Vergeleken met gewone labels gaat dit langer mee, en creëert het een uniek ontwerp. Dit is één van de moderne etiketteringsmethoden.

 

 

Wielspaken

 De spaakverdeling van onze wielen zorgt voor dat de spaken stevig en gecentreerd op het wiel zitten. De automatische wielspinner evalueert of het wiel binnen de uitlooptolerantie valt. Zo niet, dan verlaat het wiel de productielijn niet. Daarom krijg je altijd een perfect gecentreerd wiel.

 

 

 Assemblage

Alle footbikes zijn gemonteerd, goed afgesteld en gecontroleerd voor ze verzonden worden. Daarna worden het stuur en de wielen verwijderd en wordt de footbike met alle onderdelen in de de doos verpakt. Al deze handelingen worden uitgevoerd door ervaren monteurs, dus je krijgt gegarandeerd een footbike waarmee je meteen aan nieuwe avonturen kunt beginnen!