E-footbikes

 

Met deze nieuwe slimme e-footbikes van Kostka verplaats je makkelijk en snel, zoals je nooit eerder hebt ervaren. Slimme sensoren meten je beweging en reageren op al je impulsen. Of je nu snel of langzaam wilt gaan, de footbike past zich aan jou aan.

 

Twee standen, veel mogelijkheden

De e-footbike heeft veel mogelijkheden. De bijbehorende smartphone app past de footbike zich aan naar jouw wensen.

De PEDELEC stand verkleint de hoeveelheid kracht die je moet zetten om te bewegen, zodat je makkelijker vooruitkomt. Zodra je snelheid naar 6 km/u valt, zal de footbike de snelheid vasthouden. Met deze snelheid kan je je makkelijk tussen andere mensen bewegen. De snelheidsondersteuning werkt tot 25 km/u.

De FUN stand voegt een andere functie toe: deze stand behoud de meest recent behaalde snelheid voor een door jou ingestelde duur. Net als de PEDELEC stand vergroot de FUN stand de kracht waarmee je afzet. Beide standen zorgen voor energieterugwinning. 

 

Geen kabels

Met Kostka's e-footbikes hoef je je geen zorgen te maken over kwetsbare kabels. Dankzij het unieke All-in-one systeem zit alle apparatuur - inclusief sensoren en accu's - in de compacte e-naaf met een vermogen van 250 W.

Geen registratie nodig

De PEDELEC stand voldoet aan de strengste Duitse wetgeving voor elektrische steps. De footbike hoeft niet geregistreerd worden en het is niet verplicht er een verzekering voor af te sluiten.*

*Deze wetgevingen kunnen per land verschillen. Check zelf eerst altijd de wetgeving in het land waar je de footbike wilt gebruiken.

 

Veilig en makkelijk te besturen

Dankzij het grote voorwiel kan je gemakkelijk over obstakels rijden. De banden van de vertrouwde fabrikant Schwalbe zorgen voor extra comfort. Kostka's jaren van ervaring en ontwikkeling van footbikes zorgen ervoor dat het ontwerp van de e-footbikes geoptimaliseerd is voor stabiliteit en besturing, en dankzij de Shimano remmen kan je altijd snel en veilig afremmen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een vervelende, hobbelige rit zal meemaken! 

 

Bedien je footbike met de app

Met de Kostka e-footbike app kan je via Bluetooth je snelheid, locatie en afgelegde afstand bijhouden. Alle instellingen kunnen via de app worden aangepast, zoals afzetkracht, duur ondersteuning of energieterugwinning. Je kan meerdere footbikes aan de app koppelen. De app is echter niet nodig om te kunnen rijden!

 

Energie terugwinnen en snel opladen

Tijdens het remmen en bergafwaarts rijden kan je energie terugwinnen. Hiermee wordt de accu weer een klein beetje opgeladen. 

Met een standaard 2A lader duurt het ongeveer 2 uur voordat de accu volledig is opgeladen.

 

Groot bereik

Het uitstekende energiebeheer en de energieterugwinning van de 160 Wh lithium accu zorgt voor zeer zuinig energiegebruik. In de PEDELEC stand kan de accu tot wel 50 km mee voordat hij weer moet worden opgeladen. In de FUN stand is deze afstand 20 km. (Afstanden zijn variabel en zijn afhankelijk van de instellingen, de ondergrond en het gewicht van de footbiker.)

 

Verbeter je lichaam

Kostka heeft met de e-footbike alle voordelen van een normale sportfootbike behouden. Je kan je rit sneller en makkelijker maken, maar als je toch je lichaam wil testen kan dat ook prima! Zet de motor gewoonweg zachter en verbeter je conditie. Daarnaast helpt steppen met het rekken en versterken van je spieren, versoepelt het de gewrichten en voorkomt het rugpijn.

 

Laag gewicht, groot laadvermogen

De e-footbike mag dan wel licht zijn, dat betekent niet dat hij niet sterk is. De footbikes zijn uitvoerig door Kostka getest op metaalmoeheid met echte testritten. De e-footbike kan een gewicht tot wel 150 kg verdragen, en dankzij het lichte gewicht is het ook behendig en makkelijk te besturen.

 

Opvouwen

De Fold modellen van de e-footbike kunnen gemakkelijk in slechts twee stappen opgevouwen worden. Het FOLD systeem zorgt ervoor dat het stuur omgeklapt kan worden, en met het SPIN systeem draait het frame om de as. Hiermee krijg je een compact pakket dat je gemakkelijk kan meenemen in het openbaar vervoer of de auto, en wat eenvoudig kan worden opgeborgen. Met dit makkelijke systeem is het allemaal geen probleem!

 

Bekijk hier onze collectie e-footbikes!